Gemeenten

Achterhoek

De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in alle Achterhoekse gemeenten. Wij bieden diverse vormen van individuele en gezinsondersteuning en trainingen en groepsverband. De gemeenten noemen dit Ondersteuning. Wanneer u een beschikking heeft voor deze vorm van Jeugdhulp, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag.

 

Twente

De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in de gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente. Wij bieden diverse vormen van gezinsbehandeling en begeleiding. In Haaksbergen worden dit Ondersteuningsbehoeften genoemd. In Hof van Twente wordt gesproken over Individuele Behandeling en Ondersteuning Zelfstandig Leven 1 of 2. Ook voor Onderwijsarrangementen kunt u een beroep op ons doen. Wanneer u een beschikking heeft voor één van deze functies, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag.

 

Midden-IJssel (alleen gemeente Lochem)

De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in de gemeente Lochem. Wij bieden diverse vormen van gezinsbehandeling en begeleiding. De gemeente noemt deze functie Ambulant Specialistische Jeugdhulp. Wanneer u een beschikking heeft voor deze functie, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag.

 

Wat is een beschikking en hoe kom ik daaraan?

U krijgt een beschikking voor Jeugdhulp via de (regisseur van uw) gemeente. Bent u al in gesprek met een regisseur en wilt u graag hulp van Pedagogisch Adviesbureau De Opstap? Geef dan uw voorkeur voor onze organisatie aan. Ook uw huisarts, kinderarts of jeugdarts kan een verwijsbrief schrijven. In dat geval zorgen wij voor een beschikking.

 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om te horen wat wij voor u kunnen betekenen. Vult u daarvoor het contactformulier in.