Groepsbijeenkomsten

Wij bieden groepsbijeenkomsten voor ouders en kinderen. Bij alle groepen is het doel: ontmoeten van mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Zo kunnen je anderen leren kennen die weten wat je meemaakt en je sociale netwerk vergroten. Onze professionals geven daarbij ook een schat aan informatie, delen adviezen en staan open voor al jullie vragen.

Wij bieden de volgende groepsbijeenkomsten aan:

  • Ouderbijeenkomsten Hoogbegaafdheid
  • Peergroups voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen (4-7 jaar, bovenbouw basisschool, jongeren van het voortgezet onderwijs)
  • Mamacafe Berkelland (voor moeders en vaders van kinderen 0-4 jaar)

 

Ouderbijeenkomsten Hoogbegaafdheid

Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten ouders van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind elkaar. Ouders vinden herkenning en erkenning bij elkaar en er is ruimte voor het delen van ervaringen. De bijeenkomsten vinden plaats onder professionele begeleiding. Iedere bijeenkomst staat een thema centraal. Er wordt psycho-educatie gegeven en ouders krijgen praktische tips. U kunt inschrijven per bijeenkomst.

De Ouderbijeenkomsten gaan van start bij voldoende deelnemers.

Kosten: € 15,00 p.p.. Heeft u hulpverlening van Pedagogisch Adviesbureau De Opstap en woont u in de Achterhoek? Dan vallen de bijeenkomsten onder de integrale hulpverlening en kunt u kosteloos deelnemen.

Ik wil meer informatie of mij aanmelden.

 

Peergroup voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren

Wij organiseren peer-contact voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren. Ons doel is om kinderen en jongeren met elkaar in contact te brengen door samen leuke activiteiten te ondernemen. Door het contact met gelijkgestemden kunnen de kinderen en jongeren zichzelf zijn, kunnen zij levelen en vinden ze herkenning bij elkaar. We hopen dat we samen een leuke tijd hebben!

De peergroups komen gemiddeld iedere maand bij elkaar. Check de agenda op onze website voor de data, tijden en locatie!

Kosten: € 15,00 per bijeenkomst. Heeft u hulpverlening van Pedagogisch Adviesbureau De Opstap en woont u in de Achterhoek? Dan vallen de bijeenkomsten onder de integrale hulpverlening en kan uw kind kosteloos deelnemen.

Ik wil meer informatie of mijn kind aanmelden.

 

Mamacafé Berkelland

Het Mamacafé Berkelland is voor zwangeren en jonge moeders, en natuurlijk ook vaders uit de gemeente Berkelland. Waarvoor kun je bij het Mamacafé terecht?

  • Vragen stellen over je kindje of het ouderschap aan de jeugd- en gezinsprofessional van Pedagogisch Adviesbureau De Opstap.
  • Gastsprekers over thema’s zoals slapen, EHBO, babymassage, lactatiekundige en muziek op schoot.
  • Contact met andere moeders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Iedere 1e en 3e woensdag van de maand, tussen 10.00-11.30 uur vindt je ons bij Dorpshuis de Huve in Eibergen. Je kunt gratis binnenlopen, aanmelden is niet nodig. Koffie/thee is voor eigen rekening, magnetron aanwezig.

Ik wil meer informatie.

Volg het Mamacafé Berkelland op Facebook en Instagram voor de agenda!