Werken bij ons (1 vacature)

Vacatures

Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

Ervaren Ambulant Gezinshulpverlener (24-28 uur)

Wie zijn wij

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap is een organisatie voor ambulante jeugdhulp in de regio’s Achterhoek, Twente en Midden-IIssel. Wij bieden systeemgerichte hulpverlening aan gezinnen. Onze werkwijze kenmerkt zich door maatwerk: geen traject is hetzelfde en dat maakt het werken binnen onze organisatie iedere dag weer interessant.

De hulpvragen van onze cliënten zijn divers, ook wat betreft complexiteit en trajectduur. Er kan sprake zijn van psychosociale, opvoed- en/of ontwikkelingsproblematiek die het opgroeien en opvoeden bemoeilijkt. Vanuit onze systeemgerichte werkwijze kijken wij naar de behoeftes die onder het gedrag liggen en gaan daarmee aan de slag. Wij vinden dat een kind niet kan veranderen zonder dat zijn omgeving mee verandert. Om die reden betrekken we het hele gezin bij de hulpverlening. Wij werken ambulant en stemmen onze hulpverlening goed af met scholen en andere betrokken professionals, waaronder regisseurs/consulenten van gemeenten.

 

Wat ga jij doen

De Ambulant Gezinshulpverlener biedt opvoedingsondersteuning en intensieve hulpverlening aan gezinnen vanuit een systemisch perspectief. Je staat naast het gezin en werkt, vanuit je regierol, samen met het gezin aan de hulpvragen van het kind en de ouders. Je onderzoekt en geeft inzicht in de gezinsdynamiek en komt zo tot de onderliggende behoeftes van ieder gezinslid. Van daaruit biedt je praktische handvatten en ondersteun je bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit doe je op de manier die het beste bij jou en het gezin past.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het hulpverleningsproces en voert diverse taken uit, waaronder het schrijven van het Plan van Aanpak om de hulpverlening te monitoren. Ook neem je deel aan teamvergaderingen, intervisie-bijeenkomsten en werkoverleg. Je beheert je eigen agenda en werkt zelfstandig in de gezinnen. Er is een korte lijn met collega’s en leidinggevende. Daarnaast onderhoud je contacten met andere betrokken hulpverleners, derden in het netwerk van het gezin en regisseurs en consulenten van de verschillende gemeenten.

 

Wie zoeken wij?

 • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig werken is jouw op je lijf geschreven.
 • Je bent doortastend en flexibel, ook als het gaat om je werktijden.
 • Je bezit een gezonde dosis zelfreflectie en trekt aan de bel als dat nodig is.
 • Je bent pro-actief, denkt in mogelijkheden en daarnaast denk je mee over ontwikkelingen binnen de organisatie.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de ambulante gezinshulpverlening in de jeugdhulp en/of GGZ.
 • Je hebt kennis van het systeemgericht werken, hoogbegaafdheid en ontwikkelingsproblematiek waaronder angst, autisme en ADHD.
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding niveau 5, zoals SPH, MWD, Pedagogiek, Sociaal Werk en in het bezit van een SKJ-registratie.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?

 • Flexibiliteit en afwisseling: geen week is hetzelfde.
 • Een tof team, dat met passie en bevlogenheid samenwerkt.
 • Je bepaalt je eigen werkdagen en -tijden.
 • Interne opleidingen.
 • Een keuzebudget en loopbaanbudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • Salariëring conform de cao Sociaal Werk, maximaal € 4086,00.

 

Enthousiast geraakt?

Spreekt onze visie en werkwijze je aan? Laat het ons dan weten! Stuur je motivatie en CV voor 25 mei naar ons via het contactformulier. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 1 juni en maandag 5 juni. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annet Elshof: 06-36124799 of neem een kijkje op onze website: www.deopstap.com

 

 

Open sollicitatie

Spreekt onze visie en werkwijze je aan? Laat het ons dan weten! Stuur je motivatie en CV voor naar ons via het contactformulier.  Open sollicitaties behandelen wij met voorrang wanneer er een vacature ontstaat.

 

Erkend leerbedrijf

Wij vinden het belangrijk om onze kennis en manier van werken over te dragen aan toekomstige professionals. Daarom zijn wij door de SBB erkend als leerbedrijf. Wij leiden MBO- en HBO-studenten (BBL/BOL/Derde Leerweg) op voor een mooie toekomst in de jeugdhulpverlening om een verschil te maken. Wil jij graag bij ons komen voor een stage of leerwerkbaan, laat het ons dan weten via het contactformulier.