Werken bij ons

Vacatures

Op dit moment hebben wij twee vacatures:

Ervaren gezinsbegeleiders gezocht!

Wie zijn wij

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap is een organisatie voor ambulante jeugdhulp in de regio’s Achterhoek, Twente en Midden-IIssel. Wij bieden systeemgerichte hulpverlening aan gezinnen. Ons aanbod kenmerkt zich door maatwerk: geen traject is hetzelfde en dat maakt het werken binnen onze organisatie iedere dag weer interessant.

De hulpvragen van onze cliënten zijn divers wat betreft complexiteit en zijn zowel kort- als langerdurend van aard. Er kan sprake zijn van psychosociale, opvoed- en/of  ontwikkelingsproblematiek die het opgroeien en opvoeden bemoeilijkt. Vanuit onze systeemgerichte werkwijze kijken wij naar de behoeftes die onder het gedrag liggen en gaan daarmee aan de slag. Wij vinden dat een kind niet kan veranderen zonder dat zijn omgeving mee verandert. Om die reden betrekken we het hele gezin bij de hulpverlening. Wij werken ambulant en stemmen onze hulpverlening goed af met scholen en andere betrokken professionals, waaronder regisseurs/consulenten van gemeenten.

Wat ga jij doen

De Ambulant Gezinsbegeleider biedt individuele begeleiding en opvoedingsondersteuning aan gezinnen vanuit een systemisch perspectief. Je richt je op hulpvragen van het kind en ouders en biedt naast inzicht ook praktische handvatten en ondersteund bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit doe je op de manier die het beste bij jou en het gezin past. Je werkt alleen of samen met een gezinshulpverlener in gezinssystemen.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het hulpverleningsproces en voert diverse taken uit, waaronder het schrijven van het Plan van Aanpak om de hulpverlening te monitoren. Ook neem je deel aan teamvergaderingen, intervisie-bijeenkomsten en werkoverleg. Je beheert je eigen agenda en werkt zelfstandig in de gezinnen. Er is een korte lijn met collega’s en leidinggevende. Daarnaast onderhoud je contacten met andere betrokken hulpverleners, derden in het netwerk van het gezin en regisseurs en consulenten van de verschillende gemeenten.

Wie zoeken wij

 • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig werken is jouw op je lijf geschreven.
 • Je bent doortastend en flexibel, ook als het gaat om je werktijden.
 • Je bezit een gezonde dosis zelfreflectie en trekt aan de bel als dat nodig is.
 • Je bent pro-actief, denkt in mogelijkheden en daarnaast denk je mee over ontwikkelingen binnen de organisatie.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het ambulant begeleiden van gezinnen in de jeugdhulp en/of GGZ.
 • Je hebt kennis van het systeemgericht werken en ontwikkelingsproblematiek, waaronder angst, autisme en ADHD.
 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding niveau 4, zoals SPW, Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, Sociaal Werk of Maatschappelijke Zorg.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Dit bieden wij

 • Flexibiliteit en afwisseling: geen week is hetzelfde.
 • Een tof team, dat met passie en bevlogenheid samenwerkt.
 • Je bepaalt je eigen werkdagen en -tijden.
 • Interne opleidingen.
 • Een keuzebudget en loopbaanbudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • Eén vacature betreft een functie per 1 juli, eerst voor 10-20 uur en per 1 september 24 uur. Het betreft een jaarcontract. Uitbreiding van uren en verlenging van het jaarcontract behoren tot de mogelijkheden.
 • Eén vacature betreft een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof per 1 september voor 16 uur per week, uitbreiding van uren en verlenging van het tijdelijke contract behoren tot de mogelijkheden.
 • Salariëring conform de cao Sociaal Werk, maximaal € 3361,00.

Enthousiast geraakt?

Spreekt onze visie en werkwijze je aan? Laat het ons dan weten! Stuur je motivatie en CV voor 6 mei naar ons via het contactformulier. Voor meer informatie neem je contact op met Annet Elshof: 06-36124799.

 

 

Erkend leerbedrijf

Wij vinden het belangrijk om onze kennis en manier van werken over te dragen aan toekomstige professionals. Daarom zijn wij door de SBB erkend als leerbedrijf. Wij leiden studenten (BBL/BOL) op voor een mooie toekomst in de jeugdhulpverlening om een verschil te maken. Wil jij graag bij ons komen voor een stage of leerwerkbaan, laat het ons dan weten via het contactformulier.