Onze hulpverlening kan op verschillende wijzen vergoed worden:

Gemeenten

Achterhoek
De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in de gemeentes Berkelland, Oost-Gelre, Winterswijk, Aalten, Oude-IJsselstreek, Doetinchem en Bronkhorst (Vorden, Hengelo, Keijenborg, Zelhem). Wij bieden gezinsbehandeling en -begeleiding en individuele begeleiding aan kinderen/jongeren en/of ouders. Wanneer u een beschikking heeft voor Jeugdhulp, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag. Ook uw huisarts kan een verwijsbrief schrijven. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden, klik hier.


Twente
De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in de gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente. Wij bieden gezinsbehandeling en -begeleiding, individuele begeleiding aan kinderen/jongeren en/of ouders. In Haaksbergen worden dit ondersteuningsbehoeften genoemd. In Hof van Twente  wordt gesproken over individuele behandeling en Ondersteuning Zelfstandig Leven 1 of 2. Ook voor Onderwijsarrangementen kunt u een beroep op ons doen. Wanneer u een beschikking heeft voor één van deze functies, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag. Ook uw huisarts kan een verwijsbrief schrijven. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden, klik hier


Midden-IJssel (alleen gemeente Lochem)
De Opstap is aanbieder voor Jeugdhulp in de gemeente Lochem. Wij bieden ambulante gezinsbehandeling aan gezinnen in deze gemeente. De gemeente noemt deze functie ambulant specialistische jeugdhulp. Wanneer u een beschikking heeft voor deze functie, kunnen wij u ondersteunen bij uw hulpvraag. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden, klik hier.


Zorgverzekering (aanvullend)

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Klik hier voor een overzicht.
Wij raden u aan te informeren bij uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden en voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Geef hierbij duidelijk aan dat:
  • het gaat om hulp vanuit alternatieve behandelwijzen.
  • de hulpverlener lid is van de NFG-VPMW: 8102186518 en RBCZ: 809267R.
  • de praktijk en hulpverlener beschikken over een AGB-code. 
De codes worden standaard vermeld op de factuur.Pedagogisch Adviesbureau De Opstap Kerkstraat 30-10, 7151 BW Eibergen 0545-287678

key 48