De organisatie


Wij streven ernaar een laagdrempelige en transparante organisatie te zijn. Tevens willen we kwaliteit van zorg bieden aan onze cliënten. Op deze pagina vindt u informatie over de wijze waarop cliënten hun ideeën en ervaringn met ons kunnen delen, hoe wij omgaan met klachten en waar u terecht kunt voor vertrouwenshulp.
Tevens kunt u hier het Maatschappelijk Jaarverslag inzien.


Pedagogisch Adviesbureau De Opstap wil graag weten welke ideeën en ervaringen cliënten hebben met onze organisatie en de hulp die zij van ons krijgen. Wij gaan hierover graag in gesprek. Met deze informatie willen wij onze hulpverlening verbeteren.

Uw mening kenbaar maken
Cliënten kunnen op verschillende manieren hun mening kenbaar maken. De ambulant begeleider is voor onze cliënten het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. Veelal delen cliënten hun ideeën of ervaringen als eerste met de ambulant begeleider. Soms vinden mensen dit lastig, dan kunnen zij zich wenden tot de coördinator.
Jaarlijks houden wij een cliënttevredenheidsonderzoek onder onze cliënten. Via deze weg geven onze cliënten anoniem aan in welke mate zij tevreden zijn over de geboden hulpverlening en onze organisatie in het algemeen.
Tot slot bieden wij op deze plaats de mogelijkheid aan cliënten om hun mening, idee of ervaring te delen met ons. Dit kan Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.


Als organisatie voor Jeugdhulp is Pedagogisch Adviesbureau De Opstap verplicht jaarlijks het Maatschappelijk Jaarverslag op te stellen en hiermee verantwoording af te leggen over de geboden hulpverlening.
Om het jaarverslag over 2016 te openen, klik hier.  Pedagogisch Adviesbureau De Opstap streeft naar hulpverlening op maat, welke is afgestemd op uw wensen en verwachtingen. Desondanks kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij horen het graag van u als u suggesties ter verbetering heeft. Dit maakt het mogelijk om de zorg voor u en anderen verder te verbeteren.
Wanneer u niet tevreden bent, verzoeken wij u dit te bespreken met uw ambulant begeleider. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met Annet Elshof-Harkink, zij is praktijkhouder. Samen kunnen we zoeken naar een passende oplossing.
Als u van mening bent dat er geen passende oplossing is geboden of wanneer u niet in gesprek wenst te gaan met iemand van onze organisatie, kunt u zich wenden tot het Klachtenportaal Zorg. In de flyer van Klachtenportaal Zorg kunt u lezen op welke wijze zij uw klacht behandelen, klik hier voor de flyer. 

Contactgegevens van het Klachtenportaal Zorg:
Westerstraat 117
1601 AD Enkhuizen
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Om naar de website van het Klachtenportaal Zorg te gaan, klikt u op het logo. 

Lees verder...

Indien u een vraag heeft over de geboden hulpverlening, advies wilt of een klacht, en u kunt of wilt deze niet met één van onze medewerkers bespreken, kunt u zich wenden tot een onafhankelijke vertrouwenspersoon. 
Wanneer u jeugdhulp ontvangt op indicatie van de gemeente, biedt het AKJ vertrouwenshulp. Om naar de website van het AKJ te gaan, klik hier.
Wanneer u begeleiding vanuit de WMO of psychosociale hulpverlening ontvangt, kun u een beroep doen op de vertrouwenspersoon van het Klachtenportaal Zorg. Om naar de website van het Klachtenportaal Zorg te gaan, klik hier.Pedagogisch Adviesbureau De Opstap JW Hagemanstraat 48 7151 AH Eibergen 0545-287678

key 48