De Opstap spant er zich voor in de inhoud van de webpagina regelmatig te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

 

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap is er voor gezinnen. Gezinnen waar gezinsleden elkaar moeilijk kunnen vinden of elkaar niet goed begrijpen of gezinnen waar veel onrust of strijd is. Wij ondersteunen ouders bij wie het opvoeden niet vanzelf gaat, ouders die moeilijk alle ballen in de lucht kunnen houden en ouders die soms met hun handen in het haar zitten. Kinderen en jongeren die vastlopen, die moeite hebben om zich staande te houden of zich moeilijk op een wenselijke manier kunnen uiten, helpen wij graag vooruit in hun ontwikkeling.
Wij bieden verschillende vormen van behandeling en begeleiding om gezinnen te ondersteunen naar een meer plezierige gezinsdynamiek, die veilig en vertrouwd aanvoelt voor alle gezinsleden.

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap richt zich op vragen van gezinnen over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.
2011120826kopieKL 
Wij zijn gespecialiseerd in systeemgerichte jeugdhulp bij:
  • Psychosociale problematiek
  • Opvoedingsproblematiek
  • Ouderschapsproblematiek
  • Psychiatrische problematiek  (ASS, ADHD, ADD en angst)

Ons motto is: "Samen gaan we op zoek naar oplossingen die ècht werken in de praktijk!"Actueel: Coronavirus  
Hervatting van face to face contact/huisbezoeken is weer mogelijk. De overheid geeft wat meer ruimte om naar een "nieuwe normaal" te gaan. Dit betekent dat wij als organisatie vinden dat we, met de nodige voorzorgsmaatregelen, het face to face contact weer kunnen hervatten waar dat mogelijk is. Belangrijkste maatregelen zijn:
  • de gezondheidscheck voorafgaand aan ieder face to face contact/huisbezoek
  • het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar
  • het naleven van de hygiënerichtlijnen van het RIVM
Mocht face to face contact of een huisbezoek nog niet mogelijk zijn, dan zullen we uiteraard telefonisch contact houden of via beeldbellen de begeleiding voortzetten.

Wanneer u vragen heeft, neemt u dan contact op met uw gezinsbegeleider of gezinshulpverlener of stel uw vraag per mail.

Pedagogisch Spreekuur (gratis)
Bent u nog niet bij ons aangemeld, maar loopt u vast en heeft u behoefte aan tips of ondersteuning? Dan kunt u, geheel kosteloos, gebruik maken van ons Pedagogisch Spreekuur. Zowel ouders als kinderen en jongeren kunnen contact met ons opnemen met vragen. Voor meer informatie over het spreekuur, klik hier.  Aanmelden voor het Pedagogisch Spreekuur gaat via de button in het hoofdmenu aan de rechterzijde. 

Aanmelden voor hulpverlening
Aanmelden voor hulpverlening is vanzelfsprekend ook mogelijk. Er is geen wachtlijst. U kunt zich aanmelden via de button in het hoofdmenu aan de rechterzijde. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het vaste nummer. Spreekt u de voicemail in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met u op. 

Laten we er met elkaar voor zorgen dat ieders gezondheid zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden. Wij hopen op ieders begrip en medewerking. 

(deze informatie is bijgewerkt op 12 november 2020)


Pedagogisch Adviesbureau De Opstap Kerkstraat 30-10, 7151 BW Eibergen 0545-287678

key 48