De Opstap spant er zich voor in de inhoud van de webpagina regelmatig te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

 

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap is er voor gezinnen. Gezinnen waar gezinsleden elkaar moeilijk kunnen vinden of elkaar niet goed begrijpen of gezinnen waar veel onrust of strijd is. Wij ondersteunen ouders bij wie het opvoeden niet vanzelf gaat, ouders die moeilijk alle ballen in de lucht kunnen houden en ouders die soms met hun handen in het haar zitten. Kinderen en jongeren die vastlopen, die moeite hebben om zich staande te houden of zich moeilijk op een wenselijke manier kunnen uiten, helpen wij graag vooruit in hun ontwikkeling.
Wij bieden verschillende vormen van behandeling en begeleiding om gezinnen te ondersteunen naar een meer plezierige gezinsdynamiek, die veilig en vertrouwd aanvoelt voor alle gezinsleden.

Pedagogisch Adviesbureau De Opstap richt zich op vragen van gezinnen over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.
2011120826kopieKL 
Wij zijn gespecialiseerd in systeemgerichte jeugdhulp bij:
  • Psychosociale problematiek
  • Opvoedingsproblematiek
  • Ouderschapsproblematiek
  • Psychiatrische problematiek  (ASS, ADHD, ADD en angst)

Ons motto is: "Samen gaan we op zoek naar oplossingen die ècht werken in de praktijk!"Actueel: Coronavirus  
Met de nieuwe lockdown zijn wij ook genoodzaakt onze hulpverlening weer meer digitaal of telefonisch te organiseren. Waar het, naar het oordeel van de hulpverlener/begeleider, nodig is, leggen we nog steeds huisbezoeken af. We vragen hierbij wel de maatregelen extra in acht te nemen:
  • de gezondheidscheck voorafgaand aan ieder face to face contact/huisbezoek
  • het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar
  • het naleven van de hygiënerichtlijnen van het RIVM

Wanneer u vragen heeft, neemt u dan contact op met uw gezinsbegeleider of gezinshulpverlener of stel uw vraag per mail. Bent u nog niet bij ons aangemeld, maar heeft u wel behoefte aan tips of een luisterend oor? Maak dan gebruik van ons gratis Pedagogisch Spreekuur. Aanmelden voor het Pedagogisch Spreekuur gaat via de button in het hoofdmenu aan de rechterzijde. 

Aanmelden voor hulpverlening is vanzelfsprekend ook mogelijk. Er is op dit moment een wachttijd van 4-6 weken. U kunt zich aanmelden via de button in het hoofdmenu aan de rechterzijde. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het vaste nummer. Vanwege de lockdown zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. Krijgt u ons niet aan de lijn, spreek dan uw naam, telefoonnummer en evt. uw hulpvraag in. Wij nemen zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met u op.

(deze informatie is bijgewerkt op 12 mei 2021)


Pedagogisch Adviesbureau De Opstap Kerkstraat 30-10, 7151 BW Eibergen 0545-287678

key 48